Πως να ταξιδέψετε στην Κω

Πτήσεις
'Aegean Airlines Airbus A320-232; SX-DVJ@KGS;12.06.2011/600ab' - Κως
'Aegean Airlines Airbus A320-232; SX-DVJ@KGS;12.06.2011/600ab' - Attribution: Aero Icarus

Η Κως ως νησί των Δωδεκανήσων είναι ένα μικρό κομμάτι παραδείσου που προσφέρει στους ταξιδιώτες πληθώρα αξιοθέατων και παροχών. Πέρα όμως από τον ήλιο, οι επισκέπτες της μπορούν να απολαύσουν την αρχαία ελληνική ιστορία μέσα από το Ρωμαϊκό Ωδείο και την Αγορά που θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες της αρχαιότητας.

Το ταξίδι στην Κω είναι αρκετά εύκολο. Αν και είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, παρέχεται και η δυνατότητα αεροπορικών πτήσεων. Το Διεθνές αεροδρόμιο του Ιπποκράτη είναι 25 χλμ. από την Κω όπου μπορείτε εύκολα να πάτε με ταξί η με μικρά λεωφορεία.

Ταυτόχρονα υπάρχουν εσωτερικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη όλη τη διάρκεια του χρόνου άλλα συνήθως είναι ενδιάμεσες πτήσεις που διαρκούν περίπου μια ώρα.

Για όσους πάλι επιλέξουν υπερπόντιες πτήσεις, υπάρχουν τσάρτερ από αρκετά αεροδρόμια σε διαφορετικές πόλεις όπως η Μπολόνια, η Φρανκφούρτη, η Λίβερπουλ, το Λονδίνο, το Όσλο και το Μιλάνο. Ορισμένες από τις πιο οικονομικές αερογραμμές και ανάμεσα τους η Ryanair πετάνε στο νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να τσεκάρετε ποια είναι η πτήση που σας καλύπτει κάθε χρόνο.

Υπάρχουν πτήσεις σε οικονομικές τιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά καλό θα ήταν αν πραγματικά θέλετε να ταξιδέψετε οικονομικά να βρείτε εισιτήρια για τη σεζόν Νοεμβρίου και Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών η θερμοκρασία πέφτει αρκετά αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνετε μιας και η φύση της Κω είναι υπέροχη όλους τους μήνες του χρόνου.