Τιγκάκι - Ένας ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και χαλάρωση στην Κω

Τιγκάκι
'Greece. Kos island. Tigaki beach.Two chairs and umbrella on the white sand beach' - Κως
'Greece. Kos island. Tigaki beach.Two chairs and umbrella on the white sand beach' Gabriel Georgescu / Shutterstock

Πρόκειται για ένα μέρος που δίχως καμία αμφιβολία θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από τα κάθε είδους προβλήματα σας. Αυτό το υπέροχο συναίσθημα χαλάρωσης θα σας κατακλύσει με το που θα πατήσετε στο χωριό των 250 μόνιμων κατοίκων. Πρόκειται εξάλλου για έναν τόπο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και με μια φύση που βάζει τα καλά της για να σας καλωσορίσει. Στο Τιγκάκι οι τοπικές παραδόσεις διατηρούνται στο έπακρο και οι αξίες είναι καλά φυλαγμένες. Η βαθιά αίσθηση περηφάνιας των ντόπιων είναι φανερή τόσο μέσα από τη φροντίδα του τόπου τους όσο και μέσα από τις γεύσεις της περιοχής που ξεδιπλώνει η τοπική κουζίνα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου εκτείνονται πέρα από τις συνήθειες των ανθρώπων. Η χαρακτηριστική ομορφιά του τοπίου προσελκύει κάθε επισκέπτη ενώ η γραφική ακτογραμμή της παραλίας δημιουργεί έντονες αντιθέσεις με το πλούσιο πράσινο των κοιλάδων. O υγρότοπος στις Αλυκές με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα αποτελεί μια ζωντανή αναπαράσταση της άγριας ζωής στην περιοχή σε ένα ήρεμο περιβάλλον δίχως την πολυκοσμία της παραλίας και το καθιστά ιδανικό μέρος χαλάρωσης για εκείνους που έχουν πρωταρχικό σκοπό την αποφυγή του στρες.

Παρά την έλλειψη πολυκοσμίας, το Τιγκάκι αποτελεί δημοφιλή προορισμό στην Κω μιας και το προτιμούν εκείνοι οι ταξιδιώτες που παραδοσιακά αγαπούν τα ξεχωριστά χωριά. Εξάλλου το χωριό είναι το πλέον κοντινό στην πόλη της Κω, με μόλις 11 χιλιόμετρα να το χωρίζουν από αυτή. Ταυτόχρονα η κουζίνα στο Τιγκάκι προσφέρει φρέσκο ψάρι, μαγειρεμένο με δεξιοτεχνία ενώ η θάλασσα από μόνη της δημιουργεί ένα περιβάλλον ικανό να καλομάθει τους εραστές των καλών γεύσεων που επιμένουν στην τελειότητα. Αν πάλι η προτίμηση σας δεν είναι τα θαλασσινά τότε μπορείτε να απολαύσετε γευστικά διεθνή και ευρωπαϊκά πιάτα τα οποία είναι εξίσου δημοφιλή.

Την ίδια ώρα ενώ τα χωριά στην Κω προσφέρουν πανομοιότυπα προϊόντα, στο Τιγκάκι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι πωλητές ανοίγουν όλη μέρα και υπάρχουν μπαρ και κλαμπ που διασκεδάζουν τον κόσμο όταν ο ήλιος δύει. Τα κρυστάλλινα νερά του χωριού εκτείνονται σε 10 χιλιόμετρα και παρέχουν απλόχερα τη δυνατότητα ηλιοθεραπείας, ξένοιαστης κολύμβησης και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως το windsurf. Οι οικογένειες τώρα βρίσκουν αυτό το μέρος ιδιαίτερα ελκυστικό μιας και τα νερά είναι αρκετά ρηχά και η παραλία έχει βραβευθεί αρκετές φορές με μπλε σημαία. Έτσι τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να παίξουν στα ρηχά νερά ενώ οι γονείς τους θα απολαμβάνουν αυτόν τον γήινο παράδεισο.

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στο Τιγκάκι και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την καινοτόμα μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχείο στη Μεσσηνία μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για ξενοδοχεία με δωρεάν wifi στη Σαντορίνη, η Travelmyth σας διευκολύνει να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο Τιγκάκι