Βάλτε τα πατίνια σας και επισκεφθείτε το Ψαλίδι

Ψαλίδι

Αντιλαμβανόμαστε ότι όταν μάθατε ότι η Κως έχει πληθυσμό 34.000 κατοίκων ίσως να πέρασε από το μυαλό σας ότι πρόκειται για ένα ταπεινό και δίχως ιδιαίτερη αξία μέρος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Κως είναι στολίδι του Νοτίου Αιγαίου με εξαιρετικά τοπία και θέρετρα. Ένα μάλιστα από τα πιο όμορφα και ρομαντικά σημεία του είναι το παραθαλάσσιο χωριό Ψαλίδι.

Το Ψαλίδι δεν προσφέρει μόνο μια ζωντανή ακτογραμμή αλλά χαρίσει και μια καθαρή θέα στην τούρκικη ακτή. Μόλις μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, η παραλία στο Ψαλίδι είναι μεγάλη και σας περιμένει όλους. Σε μια σημαντική έκταση άμμου η παραλία αυτή θα σας μαγέψει μιας και προσφέρει και δυνατότητες για σερφ ενώ τα νερά της είναι ρηχά σε μεγάλο τμήμα τους ενώ με ένα μαγικό τρόπο πάντα υπάρχει μέρος και για εσάς. Πρόκειται για μια ιδανική παραλία για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση σε μια έκταση που είναι γνωστή ως μπλε παραλία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χωρίο Άγιος Φωκάς που είναι σε κοντινή απόσταση προσφέρει καθημερινά όμορφα ηλιοβασιλέματα και μια υπέροχη θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Το Ψαλίδι επίσης είναι το μέρος όπου φιλοξενείται υγρότοπος με μεγάλο αριθμό πουλιών όπως τα υπέροχα φλαμίνγκο που φτάνουν συνήθως τον Σεπτέμβριο.

Κοντά στην παραλία, μπορείτε να γευτείτε κάθε είδους θαλασσινά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια ή ταβέρνες. Κάντε μια βόλτα στο χωριό για να βρείτε το κατάλυμα που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε πρόκειται για ξενοδοχείο πολλών αστέρων είτε για μια πιο οικονομική επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες ή 5αστερα ξενοδοχεία. Η τελική επιλογή είναι κάθε φορά δική σας.

Το χωρίο είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, λεωφορείο, ταξί ή μηχανάκι. Και αν καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας καλύπτει τότε ενδεχομένως να πρέπει να καλομάθετε το παιδί μέσα σας και να φτάσετε στο χωριό με τα πατίνια σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο Ψαλίδι